岡山県倉敷市出身。
近畿大学大学院にて博士号(農学)を取得。
【経歴】
株式会社バイオバンク 研究課長 博士(農学)
2010年3月 近畿大学大学院(博士後期課程)卒業 博士(農学)取得
【業績】
・論文発表
M. Takahata, Y. Miyake et al, Evaluation of therapeutic properties of fermented vegetables extract (OM-X) in the model of colitis induced by Citrobacter rodentium in mice. J Funct Foods, 117-127 (2014)
Y. Miyake, B. C. Roy, M. Ando, T. Okada, Y.Sawada, M. Seoka, K. Kawasaki, Y. Tsukamasa, Effects of breif summer or winter fasting on the muscle quality of cultured Pacific bluefin tuna (Thunnus orientalis). J. Aquatic. Food Product Technol, 20: 196-208 (2011).
Y. Tsukamasa, Y. Miyake, M. Ando, Y. Makinodan, Total activity of transglutaminase at various temperatures in several fish meats. Fisheries Science, 68: 929-933 (2002).
Y. Tsukamasa, Y. Miyake, M. Ando, Y. Makinodan, 熱変性したコイのアクトミオシンに対する内在性トランスグルタミナーゼの影響, 日水誌 (Nippon Suisan Gakkaishi), 66: 469-474 (2000).
(英題:Effect of Endogenous Transglutaminase on Heat-denatured Carp Actomyosin)Y. Tsukamasa, Y. Miyake, M. Ando, Y. Makinodan, 内在性エンドペプチダーゼ (EP) およびトランスグルタミナーゼ (TGase) の制御がコイ肉の坐り特性に及ぼす影響, 日水誌 (Nippon Suisan Gakkaishi), 66: 719-725 (2000).
(英題:Effect of Control of Endogenous Endopeptidase and Transglutaminase on Setting Property of Carp Meat)